maandag 22 mei 2017

Met je hoofd in de wolken en je handen in de aarde





Het nieuwe jeugdtuin seizoen is weer feestelijk geopend! We hadden op 17 april een leuke paaseierzoektocht in de jeugdtuin georganiseerd. Wie als eerste het grote groene ei vond, zou daarvoor van de paashaas
een chocolade paashaas in ontvangst mogen nemen.


Het was behoorlijk fris en zonnig met af en toe wat regen; daarom hadden we een tent opgezet. Deze tent was ook zeker handig om te schuilen voor de hagelbui.


Van het zonnetje werd genoten net zoals
van de tulpen die prachtig in bloei stonden!













Tussendoor werden er wat eieren versierd in de tent.
Het frisse weer hield de kinderen in ieder geval niet tegen om te gaan zoeken naar het groene ei en alle andere paaseitjes die waren verstopt. Na lang zoeken en vele kleine niet groen gekleurde paaseitjes verder, werd het groene ei dan gevonden! De paashaas werd in blijdschap ontvangen, om deze daarna samen met de andere kinderen te delen.
  
Na de feestelijke opening, zijn we volop bezig geweest (en zijn we nog steeds bezig) met het onkruidvrij maken van de bakken en het inzaaien van boontjes, peultjes en mais. Ook hebben we knolselderij en verschillende kleuren bietjes ingezaaid. Het inzaaien is heel leuk om te doen en erg leerzaam.



Zoals we eerder hebben verteld hebben we met de subsidie veel nieuwe dingen kunnen aanschaffen en nieuwe plannen kunnen maken. We zijn nog steeds bezig met de uitvoering van de plannen. We hebben de bakken verder opgevuld met nieuwe grond, houtsnippers verdeeld en zaden gekocht.






Het is  groeizaam weer de laatste tijd en dat is ook fijn voor de insecten en dieren in onze tuin die zich weer laten zien. De bijen vliegen al enthousiast uit en ook kikkers en rupsen komen langs. We hadden zelfs een klein wespennest, dat vakkundig is verwijderd.
 



We gaan de komende tijd verder met het zaaien, het afmaken van de aardbeienpiramides en het plaatsen van een wilgentenenhek.

Mocht je nog iemand kennen die ook eens mee wil helpen of wil helpen met het plaatsen van de wilgentenenschutting, we horen het graag! Alle hulp is welkom
We zijn ook nog steeds op zoek naar een enthousiaste coördinator die voor drie uur in de week wil komen helpen. Mocht je interesse hebben of ken je iemand die interesse heeft: delen mag en bel, mail of stuur een berichtje!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten