woensdag 22 mei 2013

De eerste groentes zijn gepland!


Onder het genot van ranja, koffie en koek hebben we in geuren en kleuren verteld over de jeugdtuinen tijdens de informatiedag. Ook is het moestuinieren al in praktijk gebracht. Ondanks de regen zijn de eerste plantjes en zaden in de aarde gestopt. Binnen twee weken zal dan ook de eerste oogst plaatsvinden: de kinderen die de eerste letter van hun naam met radijszaad hebben gezaaid kunnen dan hun radijsjes oogsten!! Ook zijn boerenkoolplantjes, rode bietjes, pompoen en courgette en bloemkool uitgeplant.

 geconcentreerd letters zaaien met radijszaad
Nog voordat de kinderen hiervan kunnen genieten zijn de slakken al op bezoek geweest, helaas!! Inmiddels zijn hiervoor slakkenvallen (potjes met bier) geplaatst, zodat de groentes uit kunnen groeien zodat wij ze kunnen eten.


plantjes en slakken; als dat maar goed gaat :)


We waren erg blij met de aanloop die we zondag gehad hebben. De jonge bezoekers van de jeugdtuin informatiedag hebben al kunnen moestuinieren en hebben een zonnige attentie ontvangen. We hopen dat jullie over een tijdje deze komen planten op de jeugdtuin.

Zondag aanstaande (26 mei) heeft de Kinderboerderij Noord open dag. Ook hier zal informatie over en van de Jeugdtuin te vinden zijn. behalve dat enkele vrijwilligers aanwezig zullen zijn, zal de folder over de Jeugdtuin en de zonnige attentie hier voor jullie klaar liggen!!

De komende week zullen wij met regelmaat op de jeugdtuin te vinden zijn, om de grond klaar te maken voor de echte start van de jeugdtuin.

Groene groetjes van de vrijwilligers!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten