zondag 1 september 2013

Week 35 in de Jeugdtuin


Wat een heerlijke dagen om in de tuin aan het werk te gaan! Het eerste waar we zaterdag naar  kijken zijn de boontjes en de courgettes. Voor de bonen moeten we op zaterdag nog even geduld hebben (dinsdag hebben we bekers vol boontjes geoogst), maar die courgettes! Zo groot zie je ze niet in de winkel; 1 courgette is genoeg voor een hele week! Voor lekkere courgette recepten moet je eens op de website van Diana's mooie moestuin kijken.
Wat trots zijn we op onze mega oogst !!
 
We zijn druk geweest met onkruid wieden en de grote bladeren van de bonenstaken verwijderen. Joop heeft ons veel geleerd: wij weten nu wat verspenen is; jonge plantjes uit de grond halen en weer terug in de grond zetten met meer tussenruimte. Leuk werk met hopelijk een goed resultaat. 

Onder deskundige leiding tuinieren de jeugdige tuindertjes er op los!!


Natuurlijk ook nog met elkaar even pauze gehouden met lekkere koekjes die naar stroopwafels smaken en een beker ranja. Voor je het weet is het tijd om te oogsten en naar huis te gaan. Met fietstassen vol radijsjes (waar je blijkbaar mooie bloemen van kan maken), courgettes, pluksla en bloemkool gaan we allemaal weer richting huis.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten