zondag 13 oktober 2013

Week 42 in de jeugdtuin

Een gedenkwaardige week: het is namelijk de laatste bijeenkomst in de jeugdtuin van dit eerste seizoen. Daar mag best wel even bij stilgestaan worden......
Het was een bijzondere start dit jaar. Na een lange periode van bedenken hoe we de tuin wilden vormgeven, zijn we in mei maar gewoon van start gegaan. Na een opening op 22 mei, zijn we vervolgens met een groepje van 3 kinderen en een aantal vrijwilligers gestart. Nu, ruim 4 maanden, veel enthousiaste kinderen en vrijwilligers, weinig regen (als ik het goed heb, zijn er maar twee jeugdtuinbijeenkomsten in de regen geweest), regelmatige publiciteit en heel veel oogst later, kijk ik terug op een zeer geslaagd project!! Er moet nog veel gebeuren, maar daarvoor was dit eerste jaar ook bedoeld: kijken waar we tegenaan lopen en dit proberen volgend jaar beter te doen.
Eerst gaan we nog even werken aan een super gezellige afsluiting op 26 oktober (zie het affiche hierboven). Met de vrijwilligers gaan we vervolgens de tuin winterklaar maken. Maar nu eerst nog even de laatste foto's van de laatste echte (modderige) tuindag op de jeugdtuin. Zo zie je maar dat de kinderen zich ook zonder oogst prima vermaken in de tuin.
creatief met modder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten