zondag 4 mei 2014

Aardappelen, pompoenen en een nieuwe picknickbank

Na het omploegen van de winterrogge, was de tuin voor even veranderd in een kaal stuk land. Door het werk van de afgelopen weken begint de tuin steeds meer op een echte moestuin te lijken. De bedden zijn afgebakend met touw en een aantal bedden zijn zelfs al ingezaaid.

De plantjes houden natuurlijk geen rekening met de meivakantie en wij gingen dinsdag in de vakantie dus ook gewoon aan de slag. Door de warme lentedagen kwam de winterrogge weer naar boven en het was de hoogste tijd om te schoffelen. Het was een zware klus waar de vrijwilligers de hele middag druk mee waren. Naast het schoffelen zijn er bieten en doperwten gezaaid.

Zaterdag konden we weer twee nieuwe jeugdtuinders verwelkomen. Met z’n vijven en een aantal vrijwilligers zijn we aan de slag gegaan. We hebben een aantal pootaardappels in de grond gestopt en binnenkort kunnen we dus onze eigen aardappelen oogsten. Bovendien zijn er pompoenplantjes in de grond gestopt en de tuin wordt dus voller en voller! De pompoenplantjes waren al voorgezaaid en omdat we op heel grote pompoenen hopen, hebben we de plantjes ver uit elkaar geplant.

Niet alleen is de tuin met nieuwe plantjes uitgebreid. Sinds deze week hebben we een nieuwe picknickbank en een nieuwe gereedschapskist. We kunnen nu nog sneller werken omdat we onze gereedschappen niet eerst meer bij de kinderboerderij hoeven op te halen. Ook kunnen we dankzij de nieuwe waterpomp gemakkelijk de dorstige plantjes water geven. En, als onze picknickbank binnenkort in elkaar is gezet, hebben we een leuke plek om onze eigen dorst lessen met een glaasje ranja.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten